Kvalitet

Vi är billiga på begagnade golfbollar, men kompromissar aldrig med kvaliteten. Alla bollar rengörs omsorgsfullt och sorteras sedan in i olika klasser, beroende på slitage och skick. All hantering sker manuellt av oss – allt för att ge dig det bästa värdet för dina pengar.

För att göra det enkelt för dig att hitta din begagnade golfboll, använder vi följande klasser:

Klass A

Mycket bra skick, mer eller mindre nyskick (denna klass kallas även för ”mint” eller ”mint condition”).
Tryck (logotyper eller annat) förekommer, dock inga personliga märkningar vilket vi är ensamma om i Sverige.

A-bollar

Klass B

Bollarna är i bra skick och kan jämföras med bollar som har blivit spelade några hål. Bollarna kan ha mindre färgförändringar, mindre skrapmärken och personliga märkningar, men aldrig av den typen som påverkar spelet. Med klass B får du mycket boll för pengarna!
B-bollar

Klass C

Bollarna är i ett skick som lämpar sig för träningsspel. Kan ha personliga märkningar, skrapmärken och/eller färgförändringar. X-Outs och Practice-bollar kan förekomma (se nedan). Klass C-bollar kan även innehålla bollar med väldigt många personliga märkningar, men som annars skulle vara A- eller B-klass.
C-bollar

Om du mot förmodan får en beställd boll som inte motsvarar ovanstående kvalitetskrav, skickar vi dig direkt en ny boll utan extra kostnad. Du får dessutom en extra boll som kompensation. Det enda vi kräver är att du hör av dig till oss och påvisar bristen.

Practice (ingår i vår C-klass)

En golfboll märkt med “Practice” är som en ny boll, men där man i tillverkningsprocessen upptäckt någon mindre kosmetisk felaktighet i färg, bläck eller stämpel. Dessa golfbollar har inga bygg- eller prestandafel och är godkända att använda vid tävling.

X-Out (ingår i vår C-klass)

En golfboll märkt med “X-Out” har inte blivit godkänd i tillverkarens kvalitetskontroll och har därför märkts med ordet “X-Out” eller ett antal “X” tryckta över tillverkarens namn (därav namnet “X-Out”). Oftast beror det på någon kosmetisk fläck och/eller en liten fysisk defekt. Felet är oftast helt osynligt och aldrig spelpåverkande.

X-Outbollar är förbjudna att använda på vissa tävlingar, framförallt på högre nivåer. Detta gäller då tävlingen åberopar regel 5-1: “…att den boll spelaren använder måste finnas med i senaste förteckningen över godkända bollar…”. Eftersom X-outs inte är kvalitetsgodkända från tillverkaren, finns de heller inte med på denna listan.

Kolla alltså för säkerhets skull alltid upp detta före tävlingsspel. X-Outs är dock alltid godkända att spela med på handicapgrundade rundor.

Våra mest sålda bollar just nu: