Våra golfbollar samlas in av oss själva eller köps in antingen från amatörplockare eller från professionella bolldykare. När vi tar emot dem, rengörs de först omsorgsfullt och sorteras sedan in in i olika klasser, beroende på slitage och skick. All hantering sker manuellt av oss – allt för att ge dig det bästa värdet för dina pengar. För att göra det enkelt för dig att hitta din begagnade golfboll, delas de in i tre kvalitetsklasser.
A-bollar

KLASS A

Mycket bra skick, mer eller mindre nyskick (denna klass kallas även för ”mint” eller ”mint condition”). Tryck (logotyper eller annat) förekommer, dock inga personliga märkningar vilket vi är ensamma om i Sverige.

Om Practice och X-out-bollar

Practice (ingår i vår C-klass)

En golfboll märkt med “Practice” är som en ny boll, men där man i tillverkningsprocessen upptäckt någon mindre kosmetisk felaktighet i färg, bläck eller stämpel. Alltså inga bygg- eller prestandafel. Dessa bollar är godkända att använda vid alla typer av tävlingar.

X-Out (ingår i vår C-klass)

En golfboll märkt med “X-Out” har inte blivit godkänd i tillverkarens kvalitetskontroll och har därför märkts med ordet “X-Out” eller ett antal “X” tryckta över tillverkarens namn (därav namnet “X-Out”). Oftast beror det på någon kosmetisk fläck och/eller en liten fysisk defekt. Felet är oftast helt osynligt och ska aldrig vara spelpåverkande.

X-Outbollar är förbjudna att använda på vissa tävlingar, framförallt på högre nivåer. Detta gäller då man i tävlingsbestämmelserna åberopar regel 5-1: “…att den boll spelaren använder måste finnas med i senaste förteckningen över godkända bollar…”. Eftersom X-outs alltså inte är kvalitetsgodkända från tillverkaren, finns de heller inte med på denna listan.

Kolla alltså för säkerhets skull alltid upp detta före tävlingsspel. X-Outs är dock alltid godkända att spela med på handicapgrundade rundor.

Bridgestone

Bridgestone E5

Från kr

Bollmixar

wilson mix

Från kr
Från 18 kr
Från kr

Bridgestone

Bridgestone E6

Från 12 kr

Beställde på prov 30 bollar av B-klass för att se kvalitén, 20 stycken blev riktigt fina träningsbollar och resten var så fina så dom hamnade i bagen för att ha med ut på banan, tycker inte man kan förvänta sig mer av bollar av B-klass så är mycket nöjd!
Daniel S.
Bra bollar snabbt och billigt, bra förpackade i en kraftig bärpåse bra att ha i bagen
Bertil W.
Supersnabb leverans �
Mikael J.
Jonas W.
Bra pris, fraktfritt hem i brevlådan och inte till något utlämningsställe, ruggigt snabb och personlig service. världsklass!
Mattias E.
Snabb leverans Bollarna kommer dagen efter beställning. Bra info om leverans via personliga SMS. Smidigt med Swishbetalning. Har gjort flera köp och är supernöjd.
Birgitta A.
Smidigt att hitta rätt boll med Bollväljaren, bra priser, packat och klart att skicka inom 10min och levererades redan dagen efter! Bästa möjlig service, Borthittad rekommenderas starkt vid Bollköp.
Tommy S.
Snabb leverans och bra kvalité!
Carl Å.
Bra service, snabb leverans och bollar i mycket bra kvalitet.
Stefan K.
Håkan L.
Lägst pris, bra kvalitet på bollar och supersnabb leverans. Rekommenderas!!
Michael R.
I topp på leverans, service och kvalitet!
Fredrik M.
Fantastisk service! Beställde bollarna på julafton och fick dem på juldagen.
Thomas A.
När man behöver golfbollar så är borthittad.se oslagbara!
Per K.
Så otroligt snabba leveranser, och bra kvalitet på bollarna. Supernöjd ���
Anders Wiberg Fd J.
Proffsigt snabba i att expidera ordern och skicka. Personligt bekräftelse-SMS fick man också närmast omgående efter beställning. Swishbetalning är oerhört smart och lyxigt. Sen när det kommer till leveransen...jiffypåse där bollarna inte rullar och skramlar som när de kommer i kartong. En mycket smakfull nätpåse med snöre med bollar i inuti kuvertet. Oerhört nöjd. Skippar andra bollhandlare från nu.
Fredrik N.
Helt ok bollar till ett bra pris och snabb leverans
Hans Anders H.
Snabb och bra service. Bra kvalité på bollarna. Kommer absolut att handla igen. Rekommenderas. �
Pasi A.
Klockrent.
Mikael M.
Sveriges bästa service! SMS med information om leveransdag, kollinr och personlig hälsning inom 15 minuter efter beställning! kommer att handla igen!
Björn S.
Superbra service. Snabba som blixten samt högkvalitativa bollar.
Peter N.
Oscar H.
Fri frakt och snabb leverans! Trevligt bemötande med personlig leveransnotifiering via SMS. Bra kvalitet på bollarna, kommer definitivt att beställa härifrån igen!
Stefan E.
Supersnabb leverans. Beställde på måndag kväll- snabbt leveransbesked och idag låg bollarna i brevlådan. Väl rengjorda och fina bollar. Rekommenderas verkligen!
Olivia N.
Vilken service, beställde bollar måndag kväll vid 19-tiden och fick dom hemlevererade vid 9 på morgonen dagen efter! Snyggt förpackade i nätpåsar och bollarna ser fina ut. Tummen upp!
Jonathan A.
snabb och jättebra service bollarna är i toppklass min leverantör på bollarLasse
Lars Bobo L.
Bra pris, snabb leverans, trevlig service och bra skick på bollarna = nöjd kund
Fredrik F.
10 min efter att jag lagt min order (och betalat via Swish, smidigt) var mina golfbollar packade och redo att skickas. Imponerande och smart av Borthittad.
Marcus S.
Håkan F.
Mycket bra och smidig bollväljare. Nu återstår bara att få bollarna. Men varför säljer ni inte peggar när ni ändå är igång?
Marcus M.
Helt ok bollar till ett bra pris och snabb leverans
Hans Anders H.
Kan inte bli annat än 5 stjärnor i betyg. Snabb leverans (kom dagen efter beställning) och bollarna ser superfina ut./ Christer
Christer B.
Extremt bra service. Kolliid 10 minuter efter swish är världsklass. Kan varmt rekommendera
Jim J.
Snabb leverans och bollarna ser toppen ut samt fraktfritt. Vad kan man mera önska sej😀🏌⛳️
Jan Q.
Feedback direkt när jag betalade att "nu packar jag dina bollar". Bra kvalitet o snabb leverans. Rekommenderas
Lilian J.
Kan inte vara bli bättre än såhär! Snabb leverans och personlig kontakt, rekommenderas!
Axel N.
Fina bollar, bra kontakt och grymt snabb leverans.
Leffe P.
Sjukt snabb leverans och bra info via sms om leveransen. Bra bollar till bra pris och riktigt bra med betalning via swich.👍😀
Magnus E.
Alltid snabb leverans och jätte bra service! Rekommenderas
Daniel C.
Sjukt snabb leverans av bollar!! ���
Johan C.
Bästa sidan att handla bollar 👍🏻👍🏻👍🏻
Anders E.
Rekommenderas. Levde upp till alla förväntningar. Snabb, fri frakt och bra kvalité på bollarna.
Nichlas S.
Kanonservice och fina bollar!!!
Johan H.
När man behöver golfbollar så är borthittad.se oslagbara!
Per K.
Jättebra service finns absolut inget att klaga på!
Mikael W.
Snabb och mycket bra service. Köpte bollar här för ett tag sen, sen råkade jag köpa hos en annan leverantör. Nu tillbaka, ni är min leverantör av bollar.
Stefan Ö.
Fantastisk hjälp när några bollar kom på villovägar
Magnus T.
Har alltid haft ett bra förhållande med Borthittad. Dom lovar vad dom säger på sin hemsida. Bollarna är i ett utmärkt skick, snabb leverans, om det skulle vara något fel så åtgärdar dom det på ett bra sett.
Björn J.
Johan S.
Snabb och smidig service!
Mattias W.
Inget att klaga på 🙂 Bra med SMS-meddelande med leveransbesked och kollinummer. Snabb och fri frakt. Köpte bollar i klass B och dom ser riktigt bra ut! Kommer definitivt att beställa från Borthittad igen!
Daniel E.
Fina bollar och snabb leverans
Pelle S.
Jag är jättenöjd!. Snabb leverans och engagerad personal som har som målsättning att göra kunden nöjd, det gillar jag!.
Mikael A.
Gjorde en liten miss när jag beställde bollar igår, så jag skickade ett litet mail om detta till Borthittat, det tog inte många minuter innan jag fick ett svar att det är fixat bollarna är packade och skickade/// snabbt å bra jobbat Per 🏆
Stewan A.
Snabb service. Bra bollar. Helt problemfritt att handla av er! Mvh Kerstin
Sture B.
Riktigt snabb och bra service, packades även om beställningen var på en söndag. A-klass bollarna såg splitter nya ut riktigt nöjd!
Jesper K.